In de zomer van 2013 staat het Taiwanese Acer op het punt om zijn nieuwste laptops en tablets in de spotlight te zetten binnen een bekend elektronicaconcern. In tien winkels, verspreid over het land, wil het bedrijf live demonstraties organiseren van Acer laptops en tablets met Windows 8. Per vestiging zijn twee promotors nodig die gevoel voor techniek hebben, snel een flinke hoeveelheid informatie opnemen en het verhaal overtuigend neerzetten. Bovendien moesten ze voor dit project per direct beschikbaar zijn, zich voor vier weken vast kunnen leggen en bereid zijn om in het weekend te werken. Een kolfje naar de hand van TBO (Talent Based Outsourcing) van ManpowerGroup Solutions.

Netwerken

De opdracht van Acer maakte de netwerker in ons wakker. We schakelden social media in via ons gespecialiseerde CORE-team, we boorden ons eigen netwerk aan via de Manpower uitzendbureaus in het land en we kochten een bestand aan met gegevens van studenten. We werkten hard om binnen een paar dagen het complete promotieteam bij elkaar te krijgen. Met succes!

Geoliede machine

Het kersverse promoteam ging naar de Acer-trainingen om de productinhoudelijke informatie paraat te hebben. Wij maakten roosters en zorgden dat ze alle twintig wisten waar en wanneer ze in actie moeten komen. We checkten of er in de tien winkels genoeg Acertruien, leaflets en demonstratie-artikelen waren, we zorgden voor vervanging als er iemand ziek was. Ook gingen we mysteryshoppen om te kijken of ze het goed deden en belden we onze promotiehelden in het weekend op, om ze extra te motiveren. Binnen acht werkdagen stond er een geoliede promotie-machine. Twintig goed geïnformeerde en frisse Acer-ambassadeurs die vier weken lang flyers uitdeelden en demonstraties gaven.

Tevreden klant

Natuurlijk zijn er dingen die wij zelf of onze opdrachtgevers bij een volgende klus nog slimmer aan kunnen pakken. Die verbeterpunten leggen we vast, zodat ze ons sterker maken. We live and learn. Belangrijkste is dat Acer blij was met de manier waarop ManpowerGroup Solutions dit hogesnelheidsproject heeft aangepakt. “Zeer professioneel, helder in de communicatie, ze nemen alle zorgen uit handen”, aldus Acer over ManpowerGroup Solutions TBO.