Voor een van de grootste banken van Nederland lag een grote uitdaging. 164 automatiseerders die waren ge-outsourced, wilden gebruikmaken van hun terugkeergarantie. Dat betekent dat zij bij de bank ander werk moesten zien te vinden. Deze bank koos ervoor om deze medewerkers een uitgebreid employability programma aan te bieden. Ze vroegen ManpowerGroup Solutions dit programma te ontwikkelen en uit te voeren, om zo deze professionals verder te helpen in hun loopbaan, binnen of buiten de bank. Uniek hierin was dat niet alleen de coaching werd overgenomen, maar ook de leiding en het toezicht.

abn

 

Coaching

Het projectteam van ManpowerGroup Solutions, bestaande uit een projectmanager en een aantal loopbaancoaches en trainers, gingen aan de slag op locatie. De eerste twee maanden kregen de medewerkers een gestructureerd programma aangeboden. Ze moesten hun zelfvertrouwen weer terug krijgen en gingen onder begeleiding, met training en coaching, op zoek naar hun drijfveren. ManpowerGroup Solutions werkte hierbij samen met Right Management, dé expert in talent- en loopbaanmanagement binnen ManpowerGroup. Negentig procent van de 164 professionals zegt achteraf dat ze dit een leerzaam traject vonden. “Eigenlijk heb ik toen pas, sinds jaren, weer nagedacht over mezelf, over wat ik echt wil en wat ik belangrijk vind”. Vervolgens stelden we per medewerker een persoonlijk actieplan op.

Aan het werk

Een aantal medewerkers raakte zo geïnspireerd tijdens dit traject, dat ze besloten hun hart te volgen en iets totaal anders te doen. Eén medewerker begon zijn eigen camping. Een ander werd natuurfotograaf. Voor de overige medewerkers werd een nieuwe carrière gezocht. ManpowerGroup Solutions bood een intensief traject aan met veel ruimte voor opleiding en training en een jobhunter. We benaderden actief bedrijven met de opgestelde profielen van de medewerkers. Om de kansen op de arbeidsmarkt voor de professionals van de bank te vergroten, boden verschillende specialisten uit het ManpowerGroup-netwerk hun kennis en expertise aan. Sollicitatietrainingen, maar ook cursussen op het gebied van social media, netwerken, opstellen CV en regie krijgen op je eigen ontwikkeling zorgen voor een meerwaarde van de professionals.

Klant richt zich op core business

De gehele aanpak werd, door zowel de werknemers als de vakbonden en de ondernemingsraad, als positief en constructief ervaren. Medewerkers zijn maximaal ondersteund in het vinden van een nieuwe uitdaging. De intensieve begeleiding van de medewerkers resulteerde in een aantal gevallen in succesvolle plaatsingen op interne en externe vacatures. Omdat de bank besloot het gehele Employability programma uit te besteden aan ManpowerGroup Solutions, kon de bank zich blijven richten op haar core business activiteiten.